Het verhaal van Ann De Schrijver aka Anneke Panneke - De witte vlinder & de magic 7 koekjes

 

Er was eens

Anneke Panneke is geboren als Ann De Schrijver 50 zomers geleden (nog zo jong ??)

Om een heeeeeel lang verhaal kort te maken (dat boek komt er ooit nog wel) kunnen we jullie vertellen dat Anneke altijd wel kon genieten van lekker eten en graag in pottekes en pannekes roert.

Toch is het pas 4 jaar geleden echt gaan kriebelen om te gaan bakken & braden voor anderen.

Na 48 jaar rondfladderen heeft ze eindelijk haar grootste passie ontdekt in de keuken.

I bake people happy

Anneke haar grootste genot….mensen laten genieten en blij maken en niet alleen met eten.

Koekjes en desserts waren echter haar ‘ding’ niet.

Anneke Panneke’s  kritische vaderlief, was en is nog steeds haar grootste idool, en voor hem tijdens z’n slepende ziekte zou zij is een lekker speculaasje bakken waar hij zo zot van was.

“maar ‘t moesten van die harde zijn ‘lek’ bij den bakker” zei hij.

Zo gezegd, zo gedaan: de speculaaskoekjes werden gepresenteerd aan Frans.

En jep hij was er zot van ! En Anneke maar bakken, en Frans maar koekjes eten.                            

Frans zijn afscheid werd gevierd met een speculaaskoekje in de vorm van een hartje, want Frans had een groot hart en zij zag hem zoooo graag !

en zo waren de #franskes geboren als ode aan haar liefdevolle vader naar wie ze zo opkeek. Speculaas koekjes in de vorm van hartjes en bij de koekjes verstopt Anneke altijd een mooi kaartje met een positieve quote want die moeten de wereld rond fladderen !

Maar wacht eens, er is ook moeder Rita, een fantastische moeder die zich altijd op de achtergrond plaatste binnen het gezin maar die absoluut een geweldige moeder is, een hevige, onrustige maar een straffe sterke moeder !

Ook voor haar moest Anneke dan toch een lekker koekje bakken want ongeacht die sterke band met haar vader ziet zij ook haar moeder heel graag, dus ging Anneke alweer aan het bakken.

 Zandkoekskes naturel, vruchtjes, gember, chocolade, ze werden aan haar moeder voorgeschoteld met wijze raad want op een bepaalde leeftijd draaien de rollen om :-)

 “Moeke zet u is vijf minuten op uw gat, blijf rustig en eet een koekske !”

En zo waren dan de #rittakes geboren  

Anneke heeft natuurlijk (naar ’t schijn, zo men zegt) ook wel wat van die onrustige eigenschappen van haar moeder en kon het niet laten om ook haar fantastische rechter- & linkerhand, haar man Danny aka Bassy een eer aan te doen. Een veelzijdige, grappige, handige man die na al die jaren nog altijd ‘naar meer’ smaakt verdiende ook z’n eigen koekje, verslavende rotskes met gepofte quinoa, vruchten, nootjes, zonnebloem - en pompoenpitten, en chocolade : gezond dus !

En zo waren dan de #bassykes geboren en wel in vier smaken. 

Hij zelf is zot van de salted caramel – gold and wise die moet zij altijd verstoppen of ‘haar stock’ klopt niet !

Om nog eens terug te komen op die onrustige eigenschap (pssssst, geërfd van haar moeder)

Op een dag komt ze op onverwachts bezoek bij haar BFF (in t oud Nederlands : haar beste vriendin : de wafel). Insiders weten dat DE Wafel en DE Pannekoek (zo noemen zij elkaar) al jaren een onafscheidelijk duo zijn om van te snoepen.

Grappenmakers eerste klas, altijd klaar voor alles en iedereen en vooral om samen lekker te eten en te feesten,  hun gemeenschappelijke deler.

De wafel was die dag niet thuis en Anneke werd warm ontvangen door Frank, haar man

“taske koffie Anneke ? koekske ? De wafel heeft koekjes gemaakt: lekker en gezond met havermout, nootjes, bessen en weinig suiker.” "Oh, ja doe maar! Waaauuuuw zo lekker!" En zo was het doosje snel leeg. Alles op.

En zo waren de havermoutkoekjes #wafelkes geboren….om alle verwarring te vermijden….

 

De Magic 7….Franskes, Rittakes, 4 soorten Bassykes en de wafelkes

 

maar het zal niet blijven bij 7 !

want nog een hartsvriendin, haar creatieve partner in crime, Anneke Panneke’s steaming singing queen Annette zit mee te broeden op een royal recept voor een koekje.

Het moet een koekje zijn dat je op tafel zet als de koning ‘passeert’.  

                                               

Hofleverancier worden is hun gezamenlijk doel (wink), zo blijft alles een mooi sprookje.

Wordt vervolgd